Élet-Stílus

Öt gólt vágott a Manchester United – videó

A listavezető Manchester United a mesterhármast elérő Dimitar Berbatov vezetésével gázolt át a Birminghamen a Premier League 24. fordulójában.

A listavezető Manchester United öt góljából hármat Berbatov szerzett. A bolgár csatár nem sokat tétlenkedett, Giggs szöglete és O’Shea csúsztatása után már a második percben betalált, majd Rooney passzát követően a 32. percben másodszor is bevette a MU-ban is megfordult Foster kapuját – ezúttal 10 méterről helyezett a jobb alsó sarokba.

A 3-0-ás – merthogy a félidő hajrájában a hosszabbítani kívánó Giggs is betalált – hazai vezetésről indult második játékrészből alig telt el nyolc perc, a góllövőlistán éllovas Berbatov ismét fogadhatta a társak gratulációit, miután bevetődve kapásból a léc alá lőtte a labdát, ezzel a 19. mérkőzésén megszerezte 17. gólját a Premier League mostani kiírásában. Az 5-0-ás végeredményt a 76. percben Nani állította be, egyszersmind igazán széppé tette az angol élvonalban 300. meccsén védő Van der Sar jubileumát.


Ferguson magyart jutalmazott



A Manchester United-Birmingham City találkozó előtt Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” skót mestere Beck Györgynek, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójának átadta a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány idei Puskás-Ferguson-Év Szponzora díját. Ezt azzal érdemelte ki a cég, hogy támogatott egy jótékonysági futóversenyt, amelynek bevételeivel – valamint az alapítvány segítségével – létrehozhatták a baba-mama részleget a súlyosan beteg rákos kisgyermekek részére a SOTE II. számú Gyermekklinikáján – közölte az MTI.

A szombati játéknap esti találkozóján, a Manchester-Birmingham párharc második felvonásán a City 1-0-ra kikapott az Aston Villa vendégeként, ezzel az Arsenallal helyet cserélve a harmadik helyre esett vissza a tabellán. A meccs egyetlen gólját a héten igazolt Darren Bent szerezte: a kapusról kipattant labdát közelről helyezte a hálóba. Győzelmének köszönhetően a kiesés elől menekülő Villa a 16. helyre kapaszkodott fel.

Az Arsenal Van Persie mesterhármasával intézte el a kiesőhelyen álló Wigant. A holland támadó a 22. percben biztos lábbal értékesítette a ziccerét, majd a szünet Fabregas zseniális indítását váltotta gólra. A mesterhármas már a 71. percben összejöhetett volna, de kihagyta a büntetőjét, amely előtt egyébként a Wiganből Caldwell a kiállítás sorsára jutott. Nem sokkal később beigazolódott a tétel, miszerint ami késik, az nem múlik: közeli lövéssel Van Persie megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját.

Az észak-londoniakhoz hasonlóan a Liverpool is 3-0-ra verte aktuális ellenfelét, a Wolverhamptont, ezzel megszerezte első győzelmét a Dalglish-érában, nem mellékesen a 10. helyre jött fel a tabellán. A három liverpooli gólból kettőt Fernando Torres szerzett.

A Fulhamben is akadt duplázó, sajnos nem a 75. percben pályára lépő Gera, hanem az amerikai Dempsey volt a londoni klub hőse a vendég Stoke City elleni találkozón (2-0).


Premier League, 24. forduló:


Arsenal-Wigan Athletic 3-0 (1-0)


Gól: Van Persie (22., 58., 86.)

Kiállítva: Caldwell (70. Wigan Athletic)

Blackpool-Sunderland 1-2 (0-2)


Gól: Adam (86., 11-esből), ill. Richardson (15., 36.)

Everton-West Ham United 2-2 (0-1)


Gól: Biljaletgyinov (77.), Fellaini (90.), ill. Spector (26.), Piquionne (85.)

Kiállítva: Piquionne (86.)

Fulham-Stoke City 2-0 (1-0)


Gól: Dempsey (33., 56., a másodikat 11-esből)

Kiállítva: Shawcross (55., Stoke City)

Manchester United-Birmingham City 5-0 (3-0)


Gól: Berbatov (2., 32., 53.), Giggs (45.), Nani (76.)

Newcastle United-Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)


Gól: Coloccini (59.), ill. Lennon (90.)

Wolverhampton-Liverpool 0-3 (0-1)


Gól: Torres (37., 91.), Meireles (50.)

Aston Villa-Manchester City

Gól: D. Bent (18.)



Vasárnap:

Blackburn-West Bromwich, 17:00



Hétfő:

Bolton Wanderers-Chelsea, 21:00



Az élcsoport:

1. Manchester United 48 pont/22 mérkőzés
2. Arsenal 46/23
3. Manchester City 45
4. Chelsea 38/22
5. Tottenham 38/23
6. Sunderland 37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik