Élet-Stílus

A Chateau Visz lett az év étterme

A berencspusztai Chateau Visz étterem érdemelte ki idén az elismerést; szakácsa a német Stefan Gebhardt.

A Dining Guide étteremkalauz 2010-ben már hatodik alkalommal hirdette meg az Év Étterme címért zajló versenyt. A zsűri először tízre szűkítette a díjra esélyes éttermek listáját, majd az év végéig, a TOP10 többszöri tesztelése után hozta meg döntését, amelynek értelmében az idei győztes a Chateau Visz étterem lett.

A kastélyétterem séfjének Gebhardtnak a regionalitás az egyik legfontosabb szempontja, szeret játszani az ázsiai ízekkel és alapanyagokkal is. A magyar konyha fűszeres, erőteljes ízű, de a fűszerezése néha nagyon nehéz. Az ázsiai fűszerezéssel is hasonlóan intenzív ízeket lehet elérni – vallja, csak könnyebb formában.

Stefan Gebhardt a díjjal

Stefan Gebhardt a díjjal

2010-ben a Dining Guide a top éttermek séfjeit is megszavaztatta, hogy kiderüljön ők melyik hazai éttermet tartják legtöbbre. A Séfek díjazottja a Gerbeaud ház ékköve, az Onyx étterem lett. A Ház több konyháját vezetőként Szulló Szabina irányítja. Egy-egy területen ugyan vannak helyettesei, akik az adott részlegekért felelősök, de a szakácsok munkáját ő fogja össze, és ő biztosítja a szükséges kereteket (menük összeállítása, alapanyagok, stb.) is. Az Onyxban séfhelyettesként a többszörös Hagyomány és Evolúció verseny-győztes, Széll Tamás segíti (akivel a magánéletben is egy párt alkot). Jelenleg téli pihenőjét tölti, ami munkával is telik, lévén, hogy az Onyx átaalkulás előtt áll.

A Diningguide.hu gasztroportál szerkesztősége egy további különdíjat is kiosztott. A kortárs magyar ételsoraival brillírozó Pesti István, a Babel Delicate étterem séfje vette át a díjat a hazai csúcsgasztronómiában egyedülálló, tradícionális magyar ételeket megújító degusztációs menüiért.

2010. TOP10 étterme

• Alabárdos
• Aranyszarvas
• Babel Delicate
• Bock Bisztró
• Chateau Visz
• Costes
• Csalogány 26
• Fausto’s
• Kistücsök
• Onyx

A díjátadó gálán a hagyományt követve a legjobb tíz közé választott éttermek a helyszínen mutatták be különlegességeiket, a konyhafőnökök személyesen kínálták az alkalomra készített specialitásaikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik