Élet-Stílus

Engedélyezhetik a szexi fehérneműt a bank dolgozóinak

A svájci UBS nemrég 44 oldalas kézikönyvben írta elő, hogyan öltözködhetnek munkatársaik; ezt most felülvizsgálják.

A svájci bankóriást, a UBS-t az utóbbi időben rengeteg kritika érte amiatt az öltözködési kódex miatt, amit a dolgozók számára készített. A 44 oldalas vaskos irományban a vezetőség többek között előírta azt is milyen parfümöt használhatnak a női alkalmazottak, de beleszóltak az étkezési szokásaikba is: a fokhagymaszagú lehelet mindkét nem képviselőinek egyaránt tilos.

A kritikák hatására a vezetőség úgy döntött, hogy átdolgozza az öltözködési kódexet, ami kitért például a férfiak alsónadrágjára, és javallotta a térdzokni viseletét is. Andreas Kern az UBS szóvívője elmondta, újra átgondolták azt, mi fontos nekik. Emellett azért továbbra is kis könyvecskében írják elő az alkalmazottaknak azt, hogy mi az, amit feltétlenül elvárnak tőlük, de lesznek engedmények.

Nem az UBS egyébként az első bank, ami a stílussal és öltözködéssel kapcsolatban előírásokat ad a munkatársaknak. Mint arról beszámoltunk Németországban, Észak Rajta Vesztfáliában hamarosan csak testszínű, illetve fehér melltartóban dolgozhatnak a nők, akiknek a köröm-hosszát is ellenőrizheti majd a felettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik