Élet-Stílus

Ábrakori a Hungexpo műjegén

Az érdeklődők február 28-ig lézerrel kivetített ábrákat korcsolyázhatnak ki, ráadásul egy kivetítőn figyelemmel kísérhetik saját rajzaikat is.

A korisok 8 különböző, egyszerűbb és bonyolultabb motívumot korcsolyázhatnak végig, az ábrákat lézerrel vetítik ki a pályára. A résztvevők folyamatosan nyerhetnek, mert az ábrát legjobban követők között ajándékokat sorsolnak ki. Az ügyességi játékon túl a korisok saját “rajzaikat” is láthatják kivetítőn, mivel speciális videokamera segítségével rögzítik a jégpálya közönségének mozgását.

Az inspiráció abból az örömből fakadt, amelyet akkor érez az ember, ha az érintetlen jégfelületre rajzolhat, íveket húzhat. Az egyetem médiaművészeinek csoportjával közösen arra kerestek megoldást, hogy miként lehet vizuálisan megjeleníteni azokat az íveket, nyomokat, amelyeket a korcsolyázók a jégen ejtenek – tájékoztatott Makkay János, a Laboratory Group cégvezetője a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón pénteken Budapesten.

A belépőjegy ára diákoknak 750, felnőtteknek 1000 forintba kerül, a korcsolyapálya hétfőtől péntekig 17 és 20 óra, szombaton 15 és 21 óra között várja a látogatókat.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Hungexpo hivatalos weboldala (hungexpo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik