Élet-Stílus

Külön mentőautó megy az extrakövérekért

Az XXL-es mentőre bostoni első munkanapján rögtön kétszer is szükség volt.

Az Egyesült Államokban régóta komoly problémákat okoz az elhízás: a táplálkozási szakértők nem győzik egészséges életmódra nevelni a lakosságot, aminek nagy része még mindig azt hiszi, hogy a gyorséttermi menü egészséges. Nem csoda, hogy az ország lakosságának már bő egyharmada kövérnek minősül: a férfiaknál 33,3%, míg a nőknél 35,3% szenved pluszkilóktól.

Nemcsak a szakértők, hanem többek közt a mentők is aggódnak az egyre nehezebb lakosság miatt. A mentősök például egyre többször panaszkodnak hátsérülésekre, mert munka közben bizony többször is túlsúlyos betegeket emelnek. Munkájuk megkönnyítésére épp a napokban állítottak Bostonban szolgálatba egy XXL-es mentőautót, ami csupán belülről különbözik a hagyományos méretű járművektől.

Az autó hordágya elbír egy 386 kilós beteget, de még egy 450 kilós embert is be tudnak tenni az autóba annak hidraulikus emelőjével. A szakértők úgy számoltak, hogy hetente átlagosan 3-szor riasztják majd a különleges mentőautót, ezért döbbentek meg, hogy már rögtön az első napján két esethez is riasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik