Élet-Stílus

Nem a vásárlás a lényeg

A bevásárlóközpontok már az utolsó nagy rohamra készülnek, pedig a karácsony az amerikaiak többsége szerint sem erről szól.

Az amerikaiakat a Rasmussen Reports karácsonyi felmérése során faggatták az ünnepről kialakult véleményükről, illetve szokásaikról. Meglepő, de a többségről kiderült, hogy egyáltalán nem világi ünnepnek tartja a karácsonyt: szerintük a karácsony még mindig inkább vallási ünnep, még akkor is, ha a boltok kirakatain többször látni a semleges „Kellemes ünnepeket!” feliratot.

A kutatásból az is kiderült, hogy Amerikában szinte mindenki ünnepli majd a karácsonyt: a felmérés szerint ez a lakosság 92%-át jelenti. Akik nem, azok más vallási ünnepet tartanak az év végén. Ezzel egy időben Ausztráliában is felmérés készült a karácsonyi szokásokról; az Australia Institute vizsgálatából pedig az derült ki, hogy a vásárlás és az ajándékozás mondhatni teljesen felesleges. Az ausztrálok többsége ugyanis legtöbbször nem kívánt, épp ezért soha nem használt ajándékokat kap ismerőseitől és a szeretteitől.

AJÁNLOTT LINKEK:

Olvasson még többet a karácsonyi szokásokról (Wellness Café)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik