Élet-Stílus

A hátunkban érezzük a rossz kapcsolatot

Az csak természetes, ha valakinek szerelmi bánat esetén fáj a szíve, de vajon mi a helyzet a megmagyarázhatatlan hátfájással: az is normális?

Egy hátfájás hátterében rengeteg ok lehet : a belső szervek rendellenessége vagy ortopéd sérülések miatt, mint szív- és érrendszeri betegségek következménye. Tény az is, hogy a hát többször fáj csak úgy, „ok nélkül”, mint egyéb testrészeink. Az esetek egy nagy hányadában ráadásul nem is szervi elégtelenség, hanem lelki ok húzódik meg a háttérben. A stressz állandó szorongást, ezzel együtt izommerevséget okoz. A legtöbben ráadásul igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy nem feszültek: a látható izmaikat – például a végtagok izmait – lazán tartják, de nem figyelnek ennyire a hát és a nyak izmaira – számol be a Life.hu.

Ezek gyakorlatilag állandó terhelés alatt, görcsben vannak, ami hosszú távon fájdalmat okoz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a folyamatos stressz csökkenti a fájdalomtűrő-képességet, amire rásegít a stresszhormonok jelenléte is: ezek szintén a fájdalomküszöb csökkenését okozzák. A várva várt tünetmentességet viszont egyáltalán nem gyógyszerekkel, hanem a stressz kiváltó okának megszüntetésével lehet csak elérni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Olvasson még többet a titokzatos hátfájásról (Life.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik