Élet-Stílus

Facebook, e-mail vagy képeslap?

Bármennyire népszerűek az internet adta szolgáltatások, Németországban a többség még mindig a klasszikus képeslappal kíván boldog karácsonyt.

Vasárnap hozták nyilvánosságra annak a közvélemény-kutatásnak az eredményét, ami a németek ünnepi szokásait vizsgálta. Kiderült, hogy a megkérdezett 1000 német háromnegyede telefonálni fog, míg minden második levélben, vagy képeslapon kíván boldog karácsonyt. Népszerűek az internetes szolgáltatások is: e-mailt például a megkérdezettek 26%-a küld majd, 11%-ék pedig blogbejegyzésben, vagy közösségi oldalon intézi el a jókívánságokat.

A szakértők szerint a felmérés eredménye rámutat, hogy bár az internet adta lehetőségek már felsorakoztak a klasszikus módok mellé, kiváltani egyelőre még nem tudja se a képeslapot, se a telefont. Ezt alátámasztja, hogy a tavalyi adatokhoz képest semmit nem változott azoknak a száma, akik lapot küldenek majd: egyébként főleg a nők írnak szívesen néhány sort, a férfiak inkább sms-ben, míg a tinédzserek a közösségi oldalakat használják erre a célra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik