Szórakozás

Túlságosan giccses a kétmilliárdos karácsonyfa

A luxushotel már megbánta, hogy nagyban gondolkodott.

Bár az Emirates Palace Hotel csak pár napja állíttatta fel a világ legdrágább karácsonyfájának nevezett lobbi-látványosságát, a luxusszálloda vezetősége máris magyarázkodni kényszerült az „eltúlzott karácsonyi hangulat” miatt. Nyilatkozatuk szerint a 13 méter magas karácsonyfa megalkotásával a hotel egyik házi ékszerésze volt megbízva, aki mintegy 11 millió dollár értékben aggatott a fára arany- és drágakő díszeket – a Palace pedig csupán a fa kiállításához szükséges teret biztosította.

A hotel vezetői továbbá sajnálatukat fejezték ki annak kapcsán, hogy egyes vélemények szerint a vendégek orra alá dörgölt „giccsparádé” méltatlan a szeretet ünnepéhez. „Mi csak a vendégek ünnepi hangulatát szerettük volna emelni a fa kiállításával, összhangban az Egyesült Arab Emirátusok toleráns és nyitott légkörével” – olvasható a hivatalos közleményben.

Az Abu Dhabiban található luxusszállodának egyébként nem az extrém karácsonyfa volt az egyetlen vendégcsalogató ajánlata – a bármikor elérhető aranyrög-automata mellett a lakók magánrepülős túrán is részt vehetnek a Közel-Kelet fölött, mintegy egymillió dollárért.

AJÁNLOTT LINK:

Túl sok az ünnepi hangulatból: a luxusszálloda már bánja a karácsonyfát – angolul (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik