Élet-Stílus

A Roma állította meg a Milant – videó

Az AS Roma kisebb meglepetésre otthonában verte a Milan csapatát az olasz bajnokság hétvégi rangadóján.

Bár a hazaiak előtt több lehetőség nyílt, helyzeteiket nem tudták kihasználni, így pont nélkül hagyták el a pályát.

Az első félidő inkább a Milané volt, sorra dolgozta ki akcióit, ám vagy az erre az estére remekül megszervezett római védelem, vagy Doni kapus rendre megakadályozta a hazai gól megszületését. Ráadásul a 22. percben legalább egy hónapra megsérült a Milan irányítója, Pirlo, akit Seedorf váltott, és mint később kiderült, ezúttal ez nem volt minőségi csere. Ám a félidő legnagyobb helyzete végül Ibrahimovic előtt adódott, aki egyedül törhetett a kapura, ám gyenge emelését Doni könnyedén hárította.

A Roma állította meg a Milant – videó 1

A második félidőt ismét a Milan kezdte erősebben, ám lassan elfogyott a szufla, és a hazaiak fölénye már csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg. A Roma lassan egyre veszélyesebbé vált, és csak az utolsó pillanatban becsúszó hazai védők tudták megakadályozni a gól megszületését. Egészen a 68. percig, amikor Menez futott el a jobb szélen, laposan adta be a labdát az ötösre, ahol a tisztázni kívánó Bonera pont az érkező Borriellóba lőtte a labdát, ami az közelről a hálóba pattant.

A gól után a Milan tovább erőltette Ibrahimovic kiugratását, ám a római lestaktika és Mexes remekül működött, teljesen levették a pályáról a svédet, aki előtt már csak egy helyzet adódott a meccs hátralévő részében, azonban a ziccert végül fölé bombázta. A Milan gyenge támadójátéka, egy valódi irányító hiánya, és a Roma jól megszervezett védelme végül vendéggyőzelmet hozott, amivel a rómaiak az 5. helyre jöttek fel a bajnokságban.

A Roma állította meg a Milant – videó 1

Serie A, 17. forduló:
AC Milan-AS Roma 0-1 (0-0)
Gól: Borriello (68.)
AC Milan: Abbiati – Nesta, Bonera, Antonini – Gattuso – Pirlo (Seedorf, 22.), Boateng (Ronaldinho, 86.), Ambrosini, Abate – Robinho, Ibrahimovic
AS Roma: Doni – Burdisso, Juan, Riise, Mexès – De Rossi, Fábio Simplício, Brighi – Adriano (Rosi, 88.) – Menez (Taddei, 81.), Borriello (Okaka, 90.).

Cesena-Cagliari 1-0 (1-0)
Gól: Jimenez (17.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik