Élet-Stílus

Képtelenek vagyunk várni

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 12. 15. 15:38

Erre példa az, hogy Németországban sok helyen már december eleje óta állnak a karácsonyfák.
Korábban a témában:

Van, aki a karácsonyfa hangulata miatt díszít korábban fát, míg mások így akarnak szakítani az évtizedes hagyományokkal. Tény, ami tény, Németországban is egyre népszerűbb a trend, hogy a családok már december elején felállítják és feldíszítik a karácsonyfát. A pszichológusok rámutatnak, hogy ez alapvetően egy amerikai szokás: ott ugyanis teljesen természetes, hogy már a hálaadást követően előkerülnek a díszek.

Egyúttal figyelmeztetnek, hogy a korai fadíszítés nem feltétlenül örömteli jelenség: szerintük ez arra utal, hogy az emberek megfeledkeznek a várakozás izgalmáról és jelentőségéről. Véleményük szerint az, hogy mindent ami szép, ami tetszik, amire várni kell, azonnal meg akarnak kapni, inkább aggasztó. Rámutatnak, hogy maga a várakozás, a gondolatok játéka, hogy vajon milyen lesz majd, néha sokkal örömtelibb, mint maga az esemény.

AJÁNLOTT LINKEK:

Még több infó a karácsonyról (wikipedia.hu)
Programok karácsonyra (utisugo.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.