Élet-Stílus

Karcsú combok titka

Napjaink „népbetegsége”, a cellulit egyre több nőnek keseríti meg az életét. A csinos modellt, Kustánczi Liát hívtam segítségül, hogy bevezessen a titokba, mivel őrizhetjük meg bőrünk feszességét az ünnepi lakomák idején is.

Közeleg az év vége. Ilyenkor érdemes mérleget készíteni önmagunkban, és megnézni, mennyi mindent tettünk meg testünk egészségéért, külsőnk szépüléséért. Ha a mérleg a lustaság és a negatív érzések irányába billen el, akkor érdemes elgondolkodni és készülni az újévi fogadalomra!

Ha sokat sportoltunk, diétáztunk és odafigyeltünk a biológiai egyensúlyunkra, akkor is akadhat olyan probléma, amin nem segít a fogyókúra sem. Ez a bőrünk felszíne alatt megbúvó zsír csomósodása, a cellulit. A makacs narancsbőr gyanútlan áldozatai sokszor téves információk birtokában kezdenek bele az ádáz küzdelembe bőrük kisimításáért, vonalaik karcsúsításáért. De a csoki megvonása és a sok masszázs önmagában nem elég, a cellulit pillanatok alatt visszaköltözik csípőtájékunkra. Mi lehet a tartós megoldás? Erre a kérdésre kerestük a választ Kustánczi Lia modellel, akinek hibátlan alakját elnézve úgy gondolom, narancsbőrt ez idáig csak a hűtőben tartott gyümölcsökön láthatott. Mert Lia tényleg mindent megtesz a tökéletes külsőért és egészséges belsőért egyaránt. Így nem volt kérdéses, hogy le kell leplezni a titkot, mitől és kinek a kezei alatt lesz bársony sima a modell bőre.

A VIP Masszázs szalonba belépve kellemes légkör fogad, és egy mosolygó szemű masszőr. Hogya Attila neve talán már ismerősen csenghet, ugyanis ő volt az a bevállalós masszőr, aki 2010. április 30-a és május 1-e között magyar rekordot állított fel 24 órás masszázsával. Ugyan nem lett hivatalos Guinness-rekord, de mégis híre ment a teljesítményének.

“Először is tegyük tisztában a fogalmakat” – kezdi mosolyogva Attila. “A cellulitisz és a cellulit két különböző fogalom. A köznyelvben tévedésből a cellulitiszt használják sokan, de a cellulitisz a laza kötőszövet gyulladásos bőrbetegsége. Ez igen fájdalmas tud lenni. A cellulit fogalmát viszont Nicole Ronsard francia táplálkozás-szakértő vezette be a köztudatba, a 70-es években. Nem orvosi kifejezés! Kialakulásának legfőbb oka, hogy nincs megfelelő vérkeringés az adott bőrterületen” – okított ki Hogya Attila, miközben már Lia combjait köpölyözte.

Érdemes megemlíteni a statisztikát is, miszerint a narancsbőr a felnőtt női lakosság 90%-át érinti. Javarészt a csípőtájakon és a combokon alakul ki. 14%-ban már kamaszkorban megjelenik és 25%-ban a klimaktérium alatt, a többi pedig terhességnél. A kezelés folyamata a VIP Masszázsszalonban 1,5 órát vesz igénybe és Attila tapasztalata szerint a tartós eredményhez már heti egy alkalom 4-5 hónapon keresztül hatalmas változást eredményezhet. Akár – bőrtípustól függően- több kiló is lefaragható a feleslegből.

“A bőr típusa és a probléma súlyossága válogatja, hogy hány kiló és centi tűnik el a kezelés végére. Én először a nyirokmasszázst alkalmazom, így felfrissítem a nyirokkeringést. Utána jön a zsírtörés, majd a köpölyözés. Utóbbi elemeli a kötőszöveteket és ennek hatására friss vér érkezik a szövetekbe. A végén pedig betekercselem vendégem combjait úgy 30 percre. Ez alatt pedig megmasszírozom a hátát, úgy, hogy nem felejti el, hogy nálam járt” – mosolygott Attila, miközben a már majdnem alvó Kustánczi Liához fordultam néhány praktikáért.

“Most plusz 5 kiló van rajtam, de a kezelések után újra a versenysúlyomnál leszek. A napokban készült el a 2011-es naptáram, ami miatt még inkább figyeltem a vonalaimra. Heti 2 alkalommal aerobikozom és köretként csak zöldségeket eszem. Fehér húsokat és sok gyümölcsöt eszem, a szénhidrátokat mellőzöm. Cukor helyett édesítőt használok, főzéshez pedig olívaolajat. Szeretem a süteményeket és azokat egy speciális lisztkeverékből készítem. Megelőzés céljából időnként cellulit masszázsra járok. Nagyon szeretem Attila erős kezeit és egyáltalán nem fáj a kezelése. Inkább kellemes, pihentető” – mondta Lia, aki azt is elárulta, hogy a modellkedés mellett a zenei pályán kíván maradni és egy nagy meglepetéssel készül rajongóinak. Azt egyelőre még nem árulta el, hogy mi lesz ez, de hamarosan megtudhatjuk és erről is beszámolunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik