Élet-Stílus

A riogatás nem ér semmit

A szakértők attól tartanak, hogy nem elég, ha az embereket csupán a klímaváltozás katasztrofális következményeivel szembesítik.

A Kaliforniai Egyetem kutatócsoportja szerint a világvégéről szóló híresztelések nemhogy nem segítik az életmódváltoztatást, hanem épp ellenkező hatást, elutasítást váltanak ki az emberekből. Így lehet, hogy noha az utóbbi időben egyre többször hallani a globális felmelegedés katasztrofális következményeiről, sokan még azt is elutasítják, sőt cáfolják, hogy egyáltalán klímaváltozás zajlik a Földön.

Robb Willer, pszichológus és munkatársai azt javasolják, hogy a jövőben a következmények mellett mindenképpen számoljanak be a lehetséges megoldásokról is, ezzel ugyanis le tudják majd győzni az emberek kétkedését. Sőt, egyúttal arra is ötleteket adnak, hogyan tehetnek azért, hogy csökkentsék a saját biológiai lábnyomukat. Arra egyébként, hogy feltárják mi áll a kétkedés hátterében most mindennél nagyobb szükség volt: Amerikában ugyanis a többség nem hiszi, hogy valóban tartania kellene a globális felmelegedéstől.

AJÁNLOTT LINKEK:

A világvégéről szóló cikkek fordítva sülhetnek el (napidoktor.hu)
Sokkoló képek a globális felmelegedésről (treehugger.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik