Élet-Stílus

Két magyar arany Eindhovenben

Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn aranyat szerzett az eindhoveni rövidpályás úszó Eb-n. Verrasztó az idei legjobb eredménnyel védte meg címét.

Jakabos Zsuzsanna (képünk) 2:05.58 perces idővel aranyérmet szerzett 200 m pillangón az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A szám másik magyarja, Mutina Ágnes a negyedik helyen végzett 2:07.29-es idővel.

A döntőbe a legjobb idővel jutó Jakabos kiegyensúlyozottan úszott. Az olasz Alessia Polieri hatalmas tempót diktált, ám ezt nem bírta végig, így a pécsiek 21 éves sportolója végül elsőként érkezett be. Mutina a negyedik helyét főként remek hajrájának köszönhette.

Verrasztó aranyérmes 200 vegyesen
Verrasztó Evelyn megvédte címét 200 m vegyesen az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a csütörtöki döntőben 2:07.06 perces idővel győzött.

Verrasztónak gyakorlatilag nem volt ellenfele a hajrában (MTI)

Verrasztónak gyakorlatilag nem volt ellenfele a hajrában (MTI)

A Jövő SC 21 éves versenyzője az első forduló után még a második volt, ám innentől kezdve ellépett a mezőnytől. Egy darabig a belga Kimberly Buys még tartotta vele a lépést, de az utolsó 25 méternek Verrasztó már két testhossz előnnyel vágott neki, és végül magabiztosan győzött.

Verrasztó ideje a világ idei legjobbja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik