Élet-Stílus

Söderling megmenekült a kieséstől

Robin Söderling két szoros szettben legyőzte David Ferrert, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit a Londonban zajló Mesterek Kupáján.

A svéd játékos mind a két szettet 7:5-re nyerte meg. Az első játszmában a lehető legjobbkor, 6:5-ös vezetésénél vette ellenfele adogatójátékát. A folytatás, amelyben Söderling 5:2-re elhúzott, valamivel simábbnak tűnt, de csak 5:5-ig. Ferrer azonban hiába egyenlített, 6:5-nél megint elbukta a szervajátékát, és ezzel a meccset is…

A spanyol két forduló után még győzelem nélkül áll, Söderlingnek pedig ugyanúgy 1-1 a mérlege, mint Andy Murraynak, aki kedden simán kikapott Roger Federertől. A csoport élén a volt világelső svájci áll két győzelemmel, ráadásul még szettet sem veszített.

„Jól szerváltam, különösen az első szettben, de így is nagyon nehéz volt ez a meccs. Némi szerencsére is szükségem volt a győzelmemhez. Javítanom kell a játékomon, hogy a következő találkozómon megfelelően szerepelhessek” – nyilatkozta Robin Söderling, aki Federer ellen zárja a csoportkört, míg Murray a Ferrerrel csap majd össze csütörtökön.

Mesterek Kupája, B csoport, 2. forduló:
Söderling (svéd, 4.)-Ferrer (spanyol, 7.) 7:5, 7:5
Federer (svájci, 2.)-Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2

Az állás:
1. Federer 2 győzelem/0 vereség
2. Murray 1/1 (2-2)
3. Söderling 1/1 (2-2)
4. Ferrer 0/2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik