Élet-Stílus

Federer lemosta Murrayt

A svájci Roger Federer második, Andy Murray elleni mérkőzését is könnyedén nyerte a Londonban zajló tenisz Mesterek Kupáján. A volt világelső szinte nem is hibázott, ha adogatott.

Az O2 Arénában Federer megállíthatatlannak tűnt, csupán nyolc labdát vesztett adogatósból, fogadóként pedig hosszú labdamenetekre kényszerítette a skótot – abban még mindig ő a jobb.

Murray már az első szett elején elvesztette adogatójátékát, majd a másodikban a svájci már 4:0-ra vezetett, amikor ellenfele szépíteni tudott. Újabb sikerével a másodikként rangsorolt svájci játékos fél lábbal már a legjobb négy között érezheti magát.

„Fura, hisz Andy az egyik legjobb adogatásfogadó a mezőnyben” – fogalmazott a meccs után az épp csak megizzadó Federer. „Azt hiszem Andy nem volt az igazi ma.”

Az A csoportban a ranglista-első spanyol Rafael Nadal, a szerb Novak Djokovics, a cseh Tomas Berdych és az amerikai Andy Roddick kapott helyet. A két kvartett első két helyezettje kerül be a szombati elődöntőbe, a finálét vasárnap rendezik.

Mesterek Kupája, B csoport, 2. forduló:
Roger Federer (svájci, 2.)-Andy Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik