Élet-Stílus

Pöttyösödünk a telefontól

Az allergiát szakemberek szerint a készülékekben lévő nikkel és az egyre hosszabb beszélgetések okozzák.

Azzal, hogy sokan egyre több időt töltenek a fülükre szorított készülékkel, kockáztatják az allergiát. Az Amerikai Allergiás, Asztmás és Immunológiai megbetegedések Kollégiumának éves rendezvényén kitértek arra, hogy a megnövekedett beszélgetési idő miatt, az emberek többsége egyre többet érintkezik a készülékekben található nikkellel, ami olyan allergiás tüneteket válthat ki, mint az ékszerek, a kozmetikumok, vagy a tetoválások.

A ScienceDaily tudományos folyóirata már beszámolt arról, hogy Amerikában egyre több olyan páciens kér kezelést, akiket az arcon és a fülön jelentkező, viszkető foltok kínoznak. A szakértők szerint ezek egyértelműen allergiás tünetek, amit a készülékekben lévő nikkel okozhat. Nem is csoda, ez az anyag az egyik leggyakoribb allergén: a nők 17, a férfiak 3%-a érzékeny rá.

Nikkelt tartalmazhatnak egyes ékszerek, pénzérmék, sőt a gémkapcsok is, ám a szakértők szerint ezekkel nem érintkezünk olyan gyakran, mint a telefonunkkal. A tendenciát az orvosok aggasztónak tartják és az Egyesült Államokban javasolják a fémfelhasználás szabályozását.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudjon meg többet az allergiáról (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik