Egy ausztrál borgazda legalábbis így gondolja: szerinte ha a borgazdaságok átállnak arra, hogy üveg helyett, műanyag flakonba csomagolnak, akkor kevesebb, üvegházhatást kiváltó gázt termelnének – olvasható a napidoktor.hu oldalán. Wolf Blass borosgazda pedig jó példával jár elől, Green Label néven két borát is műanyag csomagolásban árulja.
Blass szerint az, hogy innentől kezdve a száraz fehér bort és a cabernet shirazt műanyag palackba csomagolják, a bor minőségére semmilyen hatással nincs, a PET palack ráadásul újrahasznosítható és még szállítani is könnyebb. Az ausztrál hatóságok is nagy örömmel fogadták Blass kezdeményezését, a Green Pages munkatársa szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megfékezzék a borgazdaságok káros anyag kibocsátását.
AJÁNLOTT LINKEK:
Környezetvédő borok (napidoktor.hu)
Bor Blog – a borspecialista lapja (borblog)
Borokról – bővebben (polc.hu)