Élet-Stílus

Jellegtelen csomagolással a dohányzás ellen

Egyszerű, jellegtelen cigis dobozokat vezetne be Nagy-Britanniában az ország egészségügyi minisztere, hogy kevesebb fiatal szokjon rá a dohányzásra.

A most használt és a fiatalok számára csábító színes csomagolás helyett jellegtelen cigis dobozok használatára kötelezné a dohánycégeket a brit egészségügyi miniszter. Andrew Lansley “vizsgálja annak lehetőségét”, hogy egységes, szürke, vagy barna színű csomagolást vezessenek be a dohánytermékekre. A dobozokon csak a legszükségesebb információkat lehetne, és kellene elhelyezni – mondta el a miniszter.

A jellegtelen dobozokat azért vezetnék be, mert a marketingeszközként használt színes csomagolások “egyértelműen” segítenek rászoktatni az embereket a dohányzásra – közölte a miniszter. A minisztérium most azt vizsgálja, hogy az egységes csomagolás hatására kevesebb gyerek kezdene-e el cigarettázni, valamint azt, hogy segít-e a leszokásban.

A dohányzás ellen küzdő szervezetek örömmel reagáltak a Lansley bejelentésére, de közölték: ha a miniszter tényleg komolyan veszi az ötletet, már most be kellene jelentenie, hogy mikor kerül a törvénytervezet a parlament elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik