Élet-Stílus

A kismamák irigylik a szinglik ruhatárát

Nincs idejük vásárolgatni: ezért legtöbbször egyszerű nadrágban és egy V-nyakú topban indulnak dolgozni a friss anyukák.

Szívesen öltözködnének divatosabban is, legalábbis ez derül ki egy friss felmérés eredményeiből, melyről a Borsa számolt be. Ám a munkába frissen visszatérő anyukáknak legkisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy a ruházatukkal foglalkozzanak. Épp ezért saját bevallásuk szerint, legalábbis a felmérésben részt vevők 44%-a, irigy szingli kolléganőire, akiken nem néznek át csak azért, mert slamposak.

A fiatal anyukák többségének meggyőződése, hogy a divatos kinézet nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valaki komoly karrierépítési lehetőségeket kapjon, míg véleményük szerint egy kevésbé elengáns külső akár a szakmai megítélést is negatívan befolyásolhatja.

Hazánkban még csak próbálkozások vannak egyébiránt abba az irányba, ami megkönnyítheti a friss anyukák visszailleszkedését. Skandináv országokban ugyanis bevett szokás, hogy az édesapa marad otthon a gyerekkel, míg az édesanya a karrierjét építi.

AJÁNLOTT LINKEK:

A dolgozó anyák irigykednek (Borsa.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik