Élet-Stílus

Zokni okozza a férfi meddőséget?

Úgy tűnik igen: az antibakteriális nanoezüst, amiből egyre több ruhaneműt készítenek, károsíthatja a hímivarsejtek fejlődését.

A nanoezüst azért lehet egyre népszerűbb, mert mert védelmet ígér a baktériumokkal szemben. Így nem csoda, hogy egyre több termék előállításához használnak nanoezüstöt: ruházati termékekhez, fehérneműkhöz, zoknikhoz, légfrissítőkhöz és kozmetikai termékek gyártásához kedvelt alapanyag. Még akkor is, ha orvosok arra már korábban felhívták a figyelmet, hogy a vegyület károsíthatja a hímivarsejteket, emellett több sejttípusra, többek között a tüdő és az idegrendszer sejtjeire nézve is mérgező.

A szakértők azt már korábban bebizonyították, hogy a nanoezüst nagy mértékben befolyásolja a hímivarsejtek növekedését, ám most arra is fényt derítettek, hogy főleg a kisebb méretű részecskék gátolják meg a növekedésüket. Ennek ellenére azt egyelőre még a szakértők sem tudják, hogy a nanoezüst hogyan és milyen mennyiségben kerül a szervezetbe. Feltételezik, hogy leginkább étkezés és légzés közben, esetleg bőrön keresztül szívódik fel.

AJÁNLOTT LINKEK:

A zokni károsítja a spermiumokat? (Szimpatika.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik