Élet-Stílus

Az elátkozott hetedik év csak egy mítosz

A kapcsolat egy felmérés szerint ennél jóval később merül ki teljesen.

Egy új kutatás szerint egész pontosan 10 évnek és 11 hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy egy kapcsolat teljesen kimerüljön. Legalábbis ez derült ki egy 3000 fő segítségével elvégzett kutatásból. Az átok tehát csupán egy mítosz, hiszen az a párok válaszaiból is kiderült, hogy legtöbben 10 év elteltével érzik azt, hogy kapcsolatuk kifújt.

A 3000 megkérdezett egynegyede válaszolt a megkérdezés során úgy, hogy a házasságában ennyi idő elteltével már nem talál semmi izgalmasat és hogy már nem veszi a fáradtságot sem arra, hogy újra felszítsa a kimerülőben lévő lángot – számolt be a Daily Mail. A szakértők a válaszadások nyomán rámutattak arra is, hogy 10 év elteltével a párok szexuális élete is eléri azt a pontot, ahonnan már inkább rutinszerű együttlétekről beszélünk, mintsem szenvedélyes szeretkezésekről.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 12%-a már arra sem emlékszik, mikor bókolt neki utoljára a párja, míg 6% bevallotta azt is, fogalma sincs, annak idején miért házasodott meg. A szakértők szerint ahhoz, hogy egy hosszabb idő elteltével a párok még meg tudják lepni egymást, erőfeszítésekre van szükség, ám erre a feszített élettempó miatt csak keveseknek van energiája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik