Élet-Stílus

Életveszélyes szert árulnak az interneten

Az ÁNTSZ figyelmeztetett, hogy a termék gyógyhatását eddig még nem bizonyították, ráadásul életveszélyes lehet.

Az interneten keresztül forgalmazzák a „Miracle Mineral Solution”, vagy más néven „Miracle Mineral Supplement” névre hallgató terméket, amit többek között lúgosításra, súlyos betegségekre, mint a HIV, TBC, malária, hepatitis vagy a rák, ajánlanak. Néhány weboldalon a terméket nemcsak felnőttek, de gyermekek kezelésére is javasolják, pedig azt már számos országban észlelték, hogy a termék egészségre káros, néhány esetben életveszélyes lehet.

A termék a nátrium-klorit 28%-os oldata, és általában egy aktiváló folyadékkal, citromsavval együtt forgalmazzák. A termékismertetőben leírják, hogy a nátrium-klorit és a citromsav együttesen klór-dioxidot alkot, ez a szer hatóanyaga. Az orvosok szerint ezek a vegyületek rendelkeznek antimikrobális tulajdonságokkal, ezért azokat víztisztításra, fertőtlenítésre használják is, ám élelmiszerként, étrend-kiegészítőként vagy gyógyszerként a szer egyáltalán nincs szabályozva, sem engedélyezve.

A szakértők figyelmeztetnek, a klórdioxid rendkívül erős oxidálószer: a bélrendszerből gyorsan felszívódik, ám a vérből csak lassan távozik. A vegyületek a szervezetben fokozott oxidatív stresszt idéznek elő, és károsítják a sejteket is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Életveszélyes szert hirdetnek gyógyszerként a neten! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik