Élet-Stílus

Délután süthet ki a nap

Délutánig az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől tartósan felszakadozik a felhőzet. Napközben 7-12, este 3-8 fok várható.

Napközben a keleti, valamint a nyugati, délnyugati országrészben többfelé, másutt szórványosan várható eső, zápor, majd késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé megszűnik a csapadék. A Dunántúl északi felén és a középső országrészben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Csütörtök-pénteken kevés felhő, sok napsütés várható, eleinte északon helyenként futó zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. A többfelé viharos északnyugati szél lassanként mérséklődik. Később változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel, éjszakai ködfoltokkal. Az hét végén elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején és végén általában 1, 6, közte -4, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 7, 11, majd 9, 14, végén 11, 16 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik