Élet-Stílus

Nem érdemes az olajkatasztrófa közelében élni

A Mexikói-öbölben negyedével nőtt a magukat depressziósoknak vallók száma, miután felrobbant és elsüllyedt a BP mélytengeri olajfúró tornya.

A Gallup végezte a felmérést az olajkatasztrófa környékén élők körében, az áprilisi robbanás után begyűjtött adatok pedig komoly aggodalomra adnak okot. Szinte pontosan negyedével, azaz 24,6%-kal nőtt a depressziósok száma a térségben. A Gallup a katasztrófa után felvett adatokat egy olyan felméréssel vetette össze, amit az olajfúró torony felrobbanása előtti 15 hétben mértek.

Az öböl környékén súlyos környezeti katasztrófához vezetett a szennyezés: kárt okozott a partokon és az ott élő állatállományban. Ennek következtében a megkérdezettek körében 14,9%-kal csökkent azoknak a száma, akik úgy gondolták, hogy olyan helyen laknak, ahol egyre jobb élni. Ez ellentétes az ország többi részével, ahol 2,2%-os növekedést mértek. A Gallup szerint az eredmények egyértelműen alátámasztják, hogy a katasztrófa nemcsak természeti, hanem komoly lelki károkat is okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik