Élet-Stílus

Ikszelt a címvédő, nyert a Fradi

Nem született gól az MTK-Debrecen találkozón, míg Prukner László jelenlegi csapata legyőzte a korábbit a labdarúgó Monicomp Liga tizedik fordulójában.

A Debrecen és az MTK rossz sorozata is folytatódott az egymás elleni, gól nélküli döntetlennel zárult találkozón. A címvédő a mostani bajnokságban még nem győzött idegenben, három vereség és immáron két döntetlen a mérlege vendégként, míg az MTK nyeretlenségi sorozata három találkozóra duzzadt, ráadásul ezeken gólt sem szerzett.

Az első félidőben egyik oldalon sem akadt komoly helyzet, a folytatásban a vendégek voltak kapura valamivel veszélyesebbek, az MTK csak az utolsó tíz percre pörgött fel. A mérkőzés helyzetét a debreceni Cvitkovics hagyta ki, 6 méteres lövését óriási bravúrral védte Szatmári, aki aztán a továbbcsorgó labdát éppen a gólvonalon stoppolta le.

A Ferencváros zsinórban harmadik meccsét nyerte meg, a Vasas és az MTK után az eddig feltűnően jól szereplő Kaposvárt is legyőzte. A Fradi-edző, Prukner László jelenlegi és volt csapata szinte végigbirkózta a kilencven percet, 50 szabálytalanság, megannyi sárga lap és két kiállítás „színesítette” a találkozót. A pontok sorsát egy „véleményes” büntető döntötte el, amit Rósa váltott gólra: higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A Kecskemétnek és a Vasasnak jót tett az edzőváltás, Tomiszlav Szivics előbbi, Komjáti András utóbbi kispadján debütált sikerrel. A Vasas a Szolnok ellen, Pető öngóljával és Lázok duplájával vetett véget négymeccses vesszőfutásának. A KTE-ben is akadt egy duplázó, Tököli, aki így főszerepet vállalt a Honvéd otthonában elért 2-1-es diadalban.

A Siófok három győzelemmel a háta mögött, a Ferencváros és a Debrecen skalpjával a zsákban várta a Zalaegerszeg elleni meccset, amelyet aztán simán, 4-0-ra elveszített. A ZTE a hajrához közeledve három gólt is szerzett, ezekből Kamber egymaga kettőt vállalt.

Monicomp Liga, 10. forduló:
MTK Budapest – DVSC-TEVA 0-0

Ferencváros-Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Gól: Rósa D. (44., 11-esből)
Kiállítva: Maróti (75.), ill. Zahorecz (90.)

BFC Siófok-ZTE FC 0-4 (0-1)
Gól: Balázs (29.), Simon (67.), Kamber (72., 78.)

Vasas-Szolnoki MÁV FC 3-0 (1-0)
Gól: Pető (23., öngól), Lázok (57., 89.)

Budapest Honvéd – Kecskeméti TE-ERECO 1-2 (0-2)
Gól: Rouani (48.), ill. Tököli (18., 43.)
Kiállítva: Akassou (78., Honvéd)

Vasárnap:
Videoton FC-Paksi FC, 17:30

Pénteken játszották:
Győri ETO FC-Lombard Pápa 0-1
Újpest FC-Szombathelyi Haladás 3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik