Élet-Stílus

A Haladás elveszítette az edzőjét

Az Újpest 3-1-re legyőzte a sereghajtó Haladást, amely a 10. fordulót követően még mindig nyeretlen az NB I-ben, így edzőjének bizonyosan mennie kell.

A fellebbviteli bizottság a héten egy zártkapus mérkőzésre csökkentette az Újpest FC büntetését, amelyet a Fradi elleni derbin történt szurkolói rendbontás miatt kapott, így a lila-fehérek nézők előtt fogadhatták a még nyeretlen, sereghajtó Szombathelyi Haladást.

A Szusza Ferenc Stadionba kilátogató mintegy négyezer szurkoló az első félidőben többet próbálkozó Újpestet és szervezetten védekező Haladást láthatott, komoly helyzetet viszont nem. A második félidő elején Tisza jól eltalált lövésével előnybe került a hazai csapat (a labda 20 méterről kerül a jobb alsó sarokba), igaz, a Haladás nyomban egyenlíthetett volna, de Nagy 8 méterről nem tudott a szinte üres kapuba passzolni.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, majd a hajrában megrázta magát az Újpest, és két gól gyors góllal eldöntötte a pontok sorsát. Előbb Rajczi helyezte a hálóba éles szögből a kapusról kipattant labdát, majd a csereként beállt Barczi lőtt félfordulatból a bal alsó sarokba egy baloldali beadást követően. Csertői Aurél (képünkön) együttese legalább a becsületgólt megszerezte: Lattenstein 16 méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

A szombathelyiek edzője korábban ultimátumot kapott: az Újpest és a Siófok ellen négy pontot kellett volna szereznie a csapatának ahhoz, hogy a kispadon maradhasson. Ez ugye már nem jöhet össze. Csertői elmondta, valószínűleg edzőváltás következik.

Litvániával játszik az Egervári-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott – amely négy mérkőzés után a második helyen áll az Eb-selejtezőcsoportjában – november 17-én Litvánia fogadja barátságos mérkőzésen.

Monicomp Liga, 10. forduló:
Újpest FC-Szombathelyi Haladás 3-1 (0-0)
Gól: Tisza (51.), Rajczi (73.), Barczi (75.), ill. Lattenstein (81.)

Korábbi eredmény:
Győri ETO FC-Lombard Pápa 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik