Élet-Stílus

Sorban buknak le a Nemzetközösségi Játékokon

Két nigériai és egy indiai után egy újabb nigériai atléta, Folashade Abugan akadt fenn a doppingszűrésen a csütörtökön véget ért Nemzetközösségi Játékokon.

A szervezők pénteki bejelentése szerint a szteroidhasználaton rajtavesztett Folashade Abugant (a képen balra) már meg is fosztották mindkét ezüstérmétől, amelyet a női 400 méteren elért második helyéért, illetve a 4×400 métes váltó tagjaként vehetett át.

Abugan előtt 100 méteren győztes, szintén nigériai Osayomi Oludamolának a szervezetében találtak a serkentők közé tartozó metilexanemint, majd a férfi 110 méter gát hatodik helyezettje, Samuel Okon bukott le ugyanezzel a szerrel. Oludamolát kedden megfosztották győzelmétől, miután a B próba is igazolta a vizsgálat eredményét.

Az Újdelhiben rendezett Nemzetközösségi Játékokon ugyancsak doppingoláson érték a női 20 kilométeres gyaloglásban hatodik helyen végzett, hazai közönség előtt szerepelt Rani Yadavot is, akinél a szteroidok közé tartozó nandrolont mutatott ki az elemzés.

Doppingoltak az ifjúsági olimpián

Két birkózó doppingolt az augusztusi ifjúsági olimpián – jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A szingapúri eseményen az üzbég Nurbek Hakkulov és az ecuadori Johnny Pilay szervezetében testsúlycsökkentésre használt furoszemidet mutattak ki. Hakkulov (50 kg) ezüstérmes volt, míg Pilay (63 kg) ötödikként zárt a játékokon.

A NOB arra kéri a Nemzetközi Birkózó Szövetséget, hogy ne csak az ifjúsági versenyzők, hanem az edzőik és a csapatorvosok szerepét is vizsgálja ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik