Élet-Stílus

Egy nap a tiszta kezekért

Administrator
Administrator

2010. 10. 15. 13:21

Évente még mindig 3,5 millió gyermek halálát követelik olyan fertőzések, melyek rendszeres és alapos kézmosással elkerülhetőek lennének.
Korábban a témában:

Az UNICEF és az ENSZ Gyermekalapja 3 évvel ezelőtt indította útjára a világnap kezdeményezését, melyhez Magyarország tavaly csatlakozott. Idén 278 iskola és 75 ezer diák csatlakozott a felhíváshoz, ami azt jelenti, hogy a magyar 7-14 éves fiatalok 10%-a résztvesz a programban. Több iskolában bacilus-szépségversenyt és rajzpályázatot hirdettek a világnap alkalmából, de volt olyan intézmény ahol a felsős évfolyamok felmérték az alsósok kézmosási szokásait.

Kecskeméti Edit, az UNICEF magyar bizottságának igazgatója elmondta, hogy a rendszeres kézmosás hiánya miatt évente még mindig 3,5 millió gyerek halálát követelik fertőzések. A probléma ráadásul a fejlett országokban is jelen van: tudatosítani kell a kézmosás fontosságát, hiszen Amerikában is például csak minden 5. felnőtt mos kezet a mellékhelyiség használata után. A szakértők szerint jó megoldás, ha a gyerekekben már egész fiatalon, játékos formában tudatosítják az egyszerű művelet szükségességét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.