Élet-Stílus

Abortusz mesterséges megtermékenyítés után?

Főleg a megromlott párkapcsolatok felelősek az ilyen abortuszok nagy számáért, de sokszor az is közrejátszik, hogy a kismama egyszerűen megrémült az anyaságtól.

Nem egészségügyi, hanem szociális okokból veteti el sok nő a mesterséges megtermékenyítéssel fogant magzatukat. Néhányan a párkapcsolatuk tönkremenetele miatt szakíttatják meg a terhességet, míg mások egyszerűen meggondolják magukat, mert megrémültek az anyaságtól. A Daily Mail beszámolt arról, hogy a frissen kiadott statisztikák felháborították a családügyi aktivistákat, akik szerint az abortusz mellett döntő nők egyszerű dizájntermékként tekintenek magzatukra.

Bill Ledger professzor, aki vezető termékenységi szakember rámutat, hogy egy mesterséges megtermékenyítéssel megfogant embriót nem lehet véletlen balesetként kezelni, szerinte ezeket a nőket nem érheti meglepetésként az állapotuk, épp ezért minden egyes abortuszt tragédiának tart. A családtervezési szakértők becslései szerint minden abortuszt végző orvos évente legalább egy olyan pácienst kezel, aki mesterséges megtermékenyítéssel fogant magzatát veteti el.

Ann Widdecombe, konzervatív politikusnő szorgalmazna egy olyan törvényjavaslatot, mely tiltaná, hogy a nők abortuszt végeztethessenek, csak mert meggondolták magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik