Élet-Stílus

Miért jó a sör?

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 10. 04. 14:45

Kevesen tudják a sörről, hogy legalább annyira egészséges, mint a bor.
Korábban a témában:

A bor egészségügyi előnye széleskörűen elismertek, és bár a sörről ilyen tekintetben keveset hallani, ez is legalább annyira egészséges. Számos tanulmány támasztja alá a tényt, hogy a mérsékelt sörivók körében kisebb a szívkoszorúér-betegségek aránya. Ennek oka, hogy az alkohol növeli a HDL- (jó koleszterin) szintet, ez pedig csökkenti az érelmeszesedés, illetve a vérsűrűsödés kockázatát.

A sör emellett tele van vitaminnal: a sörivók esetében a B6-vitamin aránya 30%-kal nagyobb, mint azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztanak sört. A középkorú férfiak esetében a „folyékony kenyér” csökkenti a vesekő kialakulásának veszélyét, és ez még akkor is igaz, ha a kutatók egyelőre még nem tudják megmondani, hogy a sör melyik összetevőjének köszönhető az áldásos hatás.

AJÁNLOTT LINKEK:

A sör 5 meglepően jó tulajdonsága (Lifenetwork)
Mindent a sörről (Polc.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.