Élet-Stílus

Újabb spanyol kerékpáros doppingesete

Három napon belül a negyedik spanyol kerékpárosról derült ki, hogy fennakadt egy doppingvizsgálaton.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szombaton jelentette be, hogy Margerita Fullenát, a sydneyi olimpia hegyikerékpáros viadalának női bronzérmesét előzetesen eltiltotta, miután az augusztus 30-án adott mintájában EPO nyomaira bukkantak a szakemberek.

Az UCI elnöke, Pat McQuaid Fullena esete után jelezte, a spanyol kormánynak komolyan foglalkoznia kell a kerékpárosaik eseteivel, mert szerinte súlyos problémáról van szó.

“Először is a kormánynak rá kell ébrednie, hogy ez egy valódi probléma az országban, aztán pedig le kell ülniük a helyi szövetség vezetőivel, hogy közösen találjanak megoldást a bajokra, s megtisztítsák a sportágat a doppingtól” – nyilatkozta McQuaid.

Fullena előtt két nappal a világ jelenlegi legjobb országúti versenyzőjéről, a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contadorról derült ki, hogy az idei francia körversenyen adott egyik mintájában találtak – igaz, nagyon parányi mennyiségű – klenbuterolt. Majd néhány órával később hozták nyilvánosságra, hogy az idei Vuelta a Espana második helyén végzett Ezequiel Mosquera, illetve klubtársa, David Garcia akadt fenn egy ellenőrzésen, miután a Vueltán szeptember 16-án adott mintájukban a vérképzést serkentő hidroxietil-keményítőre bukkantak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik