Élet-Stílus

A fűszerek javítják a memóriát

Nemcsak ízletessé teszik ételeinket, de segítenek az agy egészségének fenntartásában is.

A természet orvosságainak áldásos hatásait nem hirdetik reklámkampányok, mégis egyre több jel utal arra, hogy a különféle fűszernövényeknek nagy szerep jut a különféle agyi betegségek megelőzésében és az agy egészségének fenntartásában. Ahhoz persze, hogy a növények valóban kifejtsék jótékony hatásukat, érdemes orvos véleményét is kikérni.

Ezt követően az olyan növényeket, mint például a zsálya, már nem csak levesek, raguk vagy csirkehúsból készült ételek ízesítésére használjuk majd. A brit kutatók ugyanis feltárták, hogy a zsálya segít frissen tartani az agyat, hatására könnyebben idézünk fel szavakat és még a hangulatot is javítja. Hasonlóan jótékony lehet a curry, az antioxidáns és gyulladásgátló hatású gyömbér, a gingko biloba, a meténg, sőt a rozmaring is. Az utóbbi Angliában az esküvői ceremónia szerves része, mert úgy tartják, hogy hatására a házasok betartják a fogadalmukat és hűek maradnak egymáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik