Élet-Stílus

Az irigység árt

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 09. 24. 17:50

Nem lehet boldog az, aki folyton azt lesi, mije van a szomszédnak.

Aki a boldogság kulcsát keresi, annak nemcsak azt kell belátnia, hogy ez nem a vagyontól, vagy a jóléttől függ, hanem le kell számolnia azzal is, hogy azt lesi, másnak mije van. Hazánkban a legfrissebb felmérések szerint minden második ember elégedetlen a sorsával, ezzel pedig a nemzetközi lista végén kullogunk. A pszichológusok szerint a pesszimista lelkialkatunkat elsősorban magunknak köszönhetjük, amin nem segít a bizalmatlanság, a gyanakvás és az irigység sem.

Néhány friss felmérésből kiderült az is, hogy egyáltalán nem tesz jót a kedélyállapotnak, ha folyton a másik ember házát, kocsiját és egyéb értékeit vesszük számba. Azok, akik állandóan azzal foglalkoznak, mennyi jutott az anyagi javakból szomszédainak, sokkal boldogtalanabbak. De nem járnak jól azok sem, akik a könnyebb boldogulás reményében külföldre vándorolnak: az ő életüket a gyökértelenség és az igazi, emberi kapcsolatok hiánya teszi tönkre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.