Élet-Stílus

Divat a védekezés nélküli szex?

A szexuális életet élő fiatalok úgy tűnik, nem feltétlenül tartják szükségesnek a védekezést.

Egy nemzetközi tanulmány szerint ugyanis egyre többen vannak azok, akik lemondanak a védekezésről. A vizsgálathoz 5200 európai, észak-amerikai és ázsiai-csendes-óceáni térségben lévő országból származó fiatalt kérdeztek meg, akiknek csaknem fele elismerte, hogy létesített már védekezés nélküli szexuális kapcsolatot.

Az eredményeket Hannoverben mutatták be kedden, a szeptember 26-i fogamzásgátlás világnapja alkalmából. Bár a nemzetközi tanulmányt egy német alapítvány végezte, német fiatalokat nem kérdeztek meg a témáról: ennek oka, hogy ott már az egészségügyi felvilágosítással foglalkozó németországi tartomány központ elkészítette a Fiatalok szexualitása 2010 elnevezésű tanulmányt. Eszerint a fiúk és a lányok is minden eddiginél jobban védekeznek.

A vizsgálat riasztó eredményei közt szerepel többek közt, hogy a török fiatalok szerint a nem kívánt terhesség elkerüléséhez elég a szexuális együttlét utáni alapos mosdás. De más országban is elkeserítő a helyzet: mint kiderült Thaiföldön például egyáltalán nem menő védekezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik