Élet-Stílus

Ami fontos, az a párkapcsolatban történik

Nem a személyes sikerek vagy bukások jelentik az élet legemlékezetesebb pillanatait, hanem a párkapcsolaton belüli események.

Noha a legtöbb időt egyéni elfoglaltságokkal töltjük, amilyen a munka, a hobbi vagy az iskola, mégsem az ezeken a területeken elért események lesznek a legfontosabbak. Legalábbis ezt sugallja az a tanulmány, amit a közelmúltban készítettek a Buffalói Egyetemen. Shira Gabriel rámutat, azok az események a legfontosabbak, akkor vagyunk a legboldogabbak és a legszomorúbbak, amikor olyasmit élünk át, ami másokhoz fűződik.

A kutató rámutat: a független események, mint például egy díj elnyerése vagy a feladatok teljesítése kevésbé hatott a kutatás résztvevőire, ellentétben azokkal a pillanatokkal, amik másokhoz kötötték őket. Így például egy barátság kezdete, egy új szerelem vagy egy szerettünk halála, vagy épp balesete. Shira Gabriel ezt úgy foglalta össze, hogy ezek olyan pillanatok voltak, amelyek máshoz fűződtek, épp ezért ezek érintették legjobban az emberek életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik