Gusztustalan baktériumok az éttermekben

Csak a szerencse mentette meg néhány északkelet-angliai étterem vendégeit attól, hogy komoly fertőzéseket kapjanak a vacsorától.
Korábban a témában:

A brit egészségvédelmi hivatal (HPA) összesen 120 konyhában végzett ellenőrzéseket, de igen elszomorító eredményeket kapott. Az átvizsgált éttermek 56%-ában elfogadhatatlan volt a mosogatórongyok állapota: volt ahol fekáliabaktériummal voltak tele, de olyan hely is akadt, ahol olyan veszélyes kórokozók telepedtek meg a rongyon, mint a listéria. A BBC arról számolt be a vizsgálat után, hogy több vendéget is csak a színtiszta szerencse mentett meg a fertőzésektől.

A hivatal úgy véli, nagyon sok étteremben nincsenek tisztában a mosogatórongy helyes használatával: nem veszik figyelembe, hogy bár az ételmaradványokat egyszerűen eltávolítják a tányérokról, könnyen baktériumok tenyészhelyévé válnak, amelyek a következő használatnál átterjednek más felületekre. Épp ezért a hatóság a vizsgálat után azt tanácsolja az éttermeknek, hogy használjanak eldobható rongyokat, ezeket cseréljék rendszeresen, és használjanak külön rongyot azokhoz a felületekhez, ami nyers hússal érintkezik.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.