Élet-Stílus

100 kínai milliomos támogatja az amerikai gazdagokat

Egy kínai milliárdos már 100 üzletembertársát győzte meg, hogy csatlakozzanak Bill Gates és Warren Buffett jótékonysági klubjához.

A két amerikai üzletember ráadásul hamarosan ellátogat Kínába, hogy személyesen is népszerűsítse emberbaráti tervét. Csen Kuang-piao, kínai milliárdos már korábban jelezte, hogy csatlakozik a jótékonysági klubhoz, amelynek keretében a vagyonos emberek haláluk után vagyonuk felét jótékony célra ajánlják fel. Az üzletember a múlt héten jelentette be csatlakozási szándékát, majd kikötötte, jelenleg 440 millió dollárnak megfelelő vagyonát halála után emberbaráti célokra kell használni.

A kínai üzletemberek többsége ettől függetlenül nem sietett követni Kuang-piaót, sőt azt is csak kevesen jelezték, hogy részt vennének a két amerikai mágnás tiszteletére rendezett fogadáson. Végül Csen Kuang-piaónak sikerült meggyőznie 100 üzletembertársát, hogy kövessék a példáját, és ajánlják fel vagyonukat társadalmi célok megvalósítására.

A kínai szupergazdagok közül többeket az tart vissza, hogy a nagy adományok felfednék a nyilvánosság számára, hogy vagyonuk nagyobb, mint amekkorára a kormány vagy a riválisaik becsülték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik