Élet-Stílus

Elosztogatják a vagyonukat az amerikai milliárdosok

Egy ez idáig példátlan kezdeményezéshez eddig 40 amerikai milliárdos csatlakozott, akik megígérték, hogy vagyonuk felét jótékony célra fordítják.

A The Giving Pledge csoport kezdeményezésében csak milliárdosok vesznek részt, akik tulajdonképpen egy erkölcsi kötelességnek és nem jogi kötelezettségnek tesznek eleget. A jótékonysági projektet hat hete a Microsoft atyja, Bill Gates és a nagybefektető, Warren Buffet alapította. Kettejükhöz később csatlakozott Ted Turner médiamogul és New York polgármestere, Michael Bloomberg, sőt George Lucas filmrendező is.

A kezdeményezés célja, hogy az egész országba folyósítsanak segélyt. Buffet, az egyik alapító elmondta, bár a projektet alig néhány hete kezdték, már most óriási siker. A tagok szeretnének példát mutatni a vagyonosabb családoknak arra, hogyan költhetik el okosan hatalmas vagyonukat. Gates és Buffet, akiket a Forbes magazin listája a második és harmadik legtehetősebb emberként jegyez, tehát jó példával jár elől: Gates feleségével létrehozott egy alapítványt, amelyi az egész világon támogatná a karitatív szervezeteket, míg Buffet ígéretet tett arra, hogy halála után vagyonának 99%-át jótékonysági célokra ajánlja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik