Élet-Stílus

US Open: Nadal honfitársai átka

Az első US Open bajnoki címére hajtó spanyol Rafael Nadal könnyedén győzte honfitársát, Fernando Verdascót, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Az egyetlen hiányzó Grand Slam-trófeájára hajtó, világranglista-vezető spanyol Nadal honfitársait sem kíméli az amerikai nyílt teniszbajnokságon: az előző körben Feliciano López, a csütörtöki negyeddöntőben pedig Fernando Verdasco talpára kötött útilaput.

Utóbbi ellen (is) abszolút esélyeként lépett pályára, mivel az eddig megvívott tíz meccsüket kivétel nélkül megnyerte, ráadásul ezek közül csak egy volt szoros. A világelső most is alapidőben, három szettben diadalmaskodott, s adogatásai közül is csak egyet veszített el, miközben ő négyszer is brékelt. Noha a nyolcadikként rangsorolt Verdasco héttel több nyerő ütéssel rukkolt ki (25-18), mint nagynevű ellenfele, sokszor volt pontatlan, 41 ki nem kényszerített hibát követett el, miközben Nadal csak 16-ot.

A mallorcai klasszis zsinórban harmadszor jutott el a US Open elődöntőjéig, igaz, a döntőbe egyszer sem sikerült beverekednie magát. A mostani formáját tekintve (eddig szettet sem veszített), meglepő lenne, ha ezúttal is elbukna a döntő küszöbén.

Verdascót sem kímélte (MTI/EPA)

Verdascót sem kímélte (MTI/EPA)

„Nyilván folyamatosan javulnom kell ahhoz, hogy megnyerjem a US Opent, ugyanakkor talán okkal lehetek bizakodó, hiszen napról napra jobban megy a játék” – nyilatkozta a Verdasco-verés után Nadal, aki az elődöntőben a svájci Stanislas Wawrinkát öt szettben legyőző Mihail Juzsnyijjal néz majd farkasszemet. Az orosz egyébként már négyszer legyőzte Nadalt, igaz, az örökmérleget tekintve így is a spanyol áll jobban, 7-4-re vezet.

US Open, férfi egyes, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Verdasco (spanyol, 8.) 7:5, 6:3, 6:4
Juzsnyij (orosz, 12.)-Wawrinka (svájci, 25.) 3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3

Az elődöntőben:
Nadal (spanyol, 2.)-Juzsnyij (orosz, 12.)
Federer (svájci, 2.)-Djokovics (szerb, 3.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik