Élet-Stílus

Százezer magyar nyaralt az Adrián

Az év első hét hónapjában a tavalyinál több magyar utazott Horvátországba, csak júliusban több mint százezren nyaraltak az Adrián.

A hétvégén napvilágot látott horvát turisztikai adatok összességében is kedvezően alakultak, júliusban történelmi rekordot döntött a vendégek létszáma. Az idén a tavalyinál több magyar utazott Horvátországba – tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője. Marin Skenderovic az eddigi adatokat ismertetve elmondta: júliusban több mint 103 ezer magyar utazott a horvát tengerpartra, ahol csaknem 611 ezer éjszakát töltöttek el. A tavalyihoz képest 8 százalékkal növekedett a magyar turisták létszáma, 5 százalékkal pedig az ott töltött idő hossza.

Az első félévben tapasztalt visszaesés után a júliusi forgalomnak köszönhetően összességében 2 százalékkal növekedett a Magyarországról kiutazók száma, 3 százalékkal pedig a pihenésük ideje.

Az idegenforgalmi szakember hozzátette: a Horvátországban nyaralók száma alapján a nemzetek sorrendjében a magyarok jelenleg a kilencedik helyen állnak. Sorrendben a legtöbben Szlovéniából, Németországból, Csehországból, Ausztriából, Olaszországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Hollandiából keresték fel az Adriai-tengert.

A hétvégén napvilágot látott horvát turisztikai adatok összességében is kedvezően alakultak, júliusban történelmi rekordot döntött a vendégek létszáma. A horvát Turisztikai Minisztérium közlése szerint az év első hét hónapjában összesen 5,5 millió hazai és külföldi vendég kereste fel Horvátországot, 3 százalékkal több, mint 2009 hasonló időszakában. Júliusban minden korábbi eredményt felülmúlóan 2,7 millió turista nyaralt az adriai országban, számuk 9 százalékkal haladta meg a tavalyi adatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik