Élet-Stílus

Aranyérmes lett a magyar sárgamuskotály

Aranyérmet nyert a Moonvalley Wines Tokaj borászat 2008-as évjáratú, késői szüretelésű, dűlőszelektált sárgamuskotály bora az idei franciaországi Muscats du Monde versenyen, egyedüli magyar borként pedig bekerült a TOP 10 közé is.

A muskotályok legrangosabb világversenyére, a franciaországi Frontignan la Peyrade-ban megrendezett Muscats du Monde elnevezésű megmérettetésre idén 23 országból 206 bort neveztek. A változatosságot, a minőséget és a magas színvonalat értéknek tekintő versengésen a nevezések 33 százalékát, összesen 69 bort díjaztak, amelyből 32 bor kapott aranyérmet – közölte a nyertes borászat.

A kiváló egyensúlyt mutató kristálytiszta muskotály komplex és izgalmas gyümölcs- és virágillatokkal rendelkezik, a bor megkóstolásakor érezni azt az intenzív íz-élményt, amely az élénk és friss gyümölcsöknek köszönhető. A díjnyertes italt Berecz Stéphanie, a Moonvalley Wines Tokaj francia származású borásza alkotta meg, aki többek között 2010-ben a Tokaj-hegyaljai év bortermelője díjat is elnyerte.

A mádi birtok egyik érdekessége a Nyulászó dűlő, amely speciális mikroklímájának, ásványos talajgazdagságának és nyugati kitettségének köszönhetően kiváló termőhelyet biztosít a sárgamuskotály szőlőfajtának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik