Élet-Stílus

Real: túlterhelt játékosok, sikeréhes edző

A korábban a Porto, Chelsea és Inter kispadján sikert sikerre halmozó, kétszeres BL-győztes Jose Mourinho komoly tervekkel vág neki a hamarosan rajtoló labdarúgó évadnak: szeretne minden piacra dobott trófeát megnyerni a Reallal.

„A Real Madrid nagy elvárásokat támasztó egyesület. Páratlan, melyet nem véletlenül választottak a 20. század legjobbjának. Nem sok időt töltöttem itt, de megértettem e nagyság lényegét, és szeretnék a klub történetének részese lenni” – nyilatkozta a portugál sikeredző.

Mourinho beszélt a játékosok terheléséről, külön kitérve a sérüléssel bajlódó Kakára és a lehetséges igazolásokra. „A futballban elfáradhatsz a mérőzés végére, de nem annak a legelején. Utóbbi történt most velünk a túl nagy terhelés miatt, ezért rövidítettünk a felkészülési időn, több pihenőt adva a játékosoknak” – mondta Mourinho.

A brazil klasszissal kapcsolatosan elmondta, hogy a műtét jól sikerült, így nincs semmi akadálya a gyors felépülésnek. Különben nem szokása sírni egy játékos miatt, így ezúttal sem teszi. Bízik az orvosi stábban, és visszatér a kérdésre, ha a játékos harcra kész. Ami pedig a lehetséges igazolásokat illeti, kijelentette, hogy csak kivételes képességű játékosok jöhetnek szóba. „Minden, amire szükségem van, a rendelkezésemre áll, így ha valaki meg akar lepni egy ajándékkal, annak nagyon különlegesnek kell lennie. Ha tehát az elnök és a stáb adni akar valamit, akkor az biztosan nagyon jó lesz. Van egy hónapjuk a gondolkodásra” – zárta mondandóját Mourinho.

Pályafutását kockáztatta Kaká

Marc Martens térdspecilista szerint Kaká, a brazil válogatott irányítója a pályafutását tette kockára azzal, hogy pályára lépett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A belga orvos a héten operálta meg a Real Madrid sztárját, aki arról számolt be neki, hogy komoly fájdalommal játszotta végig a Chile elleni nyolcaddöntőt, valamit a hollandokkal szembeni negyeddöntőt. Kaká sérülésére a madridi klubnál szokásos, szezon előtti orvosi vizsgálatok során derült fény. Martens szerint ha nem műti meg időben a játékost, az akár a pályafutásába is kerülhetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik