Élet-Stílus

A britek rákaptak a mókusra

A britek egy része élvezettel cseréli a halat mókusra a tányérján.

Noha a szigetországban egyelőre csak egyetlen boltláncban árulnak a különlegességből, nincs kizárva, hogy hamarosan újabb üzletek nyitnak majd, akkora a kereslet. A Budgens nevű üzlethálózat közleménye szerint a húskülönlegesség azért lehet ilyen népszerű, mert fehérjében gazdag, míg zsírban szegény.

A briteknél a mókushús korábban állandó szereplője volt az étlapoknak: ragut és pástétomot is készítettek belőle, ám egy ideje már eltűnt a menükről. Az aktuális gasztrotrend mellett azonban szól egy további érv is a kulináris élmény mellett: Nagy-Britannia területén vészesen elszaporodott a szürkemókus-állomány, ami már-már veszélyezteti a szintén honos vörös mókusokat. Nem csoda, hogy néhány környezetvédő csoport üdvözli a britek újdonsült rajongását, míg az ellentábor természetesen hevesen bírálja a mókusvadászatot és az állat húsának árusítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik