Élet-Stílus

Egészségügyi minősítést kapnak az éttermek

New York város 24 ezer éttermében szerdától elkezdték kifüggeszteni, milyen higiéniai minősítést - A, B vagy C - kapott a hely a város egészségügyi osztályának elbírálása alapján.

Az új rendszer célja, hogy felhívja a vendégek figyelmét az ételek előkészítésének higiéniájára, és jobb szokások bevezetésére ösztönözze az éttermeket.

A minősítés odaítélése nem függ az étterem méretétől, akár egy kis kifőzde is megkaphatja a legjobb fokozatot, az A minősítést. Az éttermeknek nyilvánosan ki kell függeszteniük egészségügyi minősítésüket, és egy város által üzemeltetett honlapra is feltöltik az eredményeket.

Az új rendszer alapján az A minősítést szerzett éttermeket évente egyszer ellenőrzik, míg az alacsonyabb fokozatba sorolt helyek gyakoribb közegészségügyi ellenőrzésre számíthatnak. A szabályokat megszegő éttermek lehetőséget kapnak hibáik kijavítására, majd egy újbóli ellenőrzésen állapítják meg a végleges minősítésüket. Ennek lezárásáig a “minősítés folyamatban” táblát függeszthetik ki a fokozatot jelölő betű helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik