Élet-Stílus

Kokó helyett Borkai lehet a befutó a MOB élén

Két korábbi ötkarikás aranyérmes, az 1988-ban lólengésben első helyezett Borkai Zsolt és az 1996-ban ökölvívásban győztes Kovács István közül kerülhet ki a köztársasági elnöknek megválasztott Schmitt Pál utóda a Magyar Olimpiai Bizottság élén – értesült a Népszabadság. A szervezet közgyűlését várhatóan októberben tartják.

A MOB-ot huszonegy éve irányító Schmitt Pál utódának kilétéről hosszú hetek óta folyik a találgatás. Sokáig úgy tűnt, a tisztségre Kovács István, Atlanta bokszbajnoka pályázik a legjobb esélyekkel, ám a lap legfrissebb értesülései szerint Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, a ’88-as szöuli játékokon lólengésben aranyat szerzett korábbi tornász támogatottsága több mint jelentős.

A MOB alelnökeként tevékenykedő, Szöulban kétszer győztes kajakos, Gyulay Zsolt jelen helyzetben másodlagosnak tartja az elnök személyét, annál sokkal fontosabbnak véli, hogy tisztázódjék a MOB szerepe a magyar sport irányításában. Elmondása szerint a szeptemberi elnökségi ülésig nem kíván foglalkozni azzal, ki tölti majd be a bizottság megüresedő elnöki posztját.

A Népszabadság információja szerint Gyulay távolságtartása nem minden indok nélküli, mert ő a kiszemelt a Hungaroring Sport Zrt. elnöki posztjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik