Élet-Stílus

Dübörög a horvát turizmus

Újabb rekordot döntve, a 2008-as adatokat is meghaladó számú beutazót regisztráltak az elmúlt hét végén Horvátországban - közölte honlapján hétfőn a horvát Turisztikai Minisztérium.

A határrendészeti adatokat ismertetve a tárca azt közölte: péntektől vasárnap éjfélig 1 millió 357 ezer utas – közöttük 1 millió 119 ezer külföldi – lépett be Horvátország területére. A tavaly júliusi, harmadik hétvégi adatokhoz képest 203 ezerrel többen érkeztek ebben a három napban az adriai országba, de a mostani adat 41 ezerrel meghaladja az eddigi rekordnak számító 2008 azonos hétvégéjének számait is.

A legtöbb utazó ezúttal is Szlovénián, túlnyomó többségében az Isztriai-félsziget határátkelőin keresztül érkezett Horvátországba, de jelentős forgalmat regisztráltak a Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelőn is.

A horvát statisztikai hivatal (Crostat) adatai szerint az ország turizmusának legkiemelkedőbb éve 2008-ban volt, akkor 11 millió 260 ezer turista érkezett Horvátországba, tavaly ennél 326 ezerrel kevesebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik