Élet-Stílus

Aranyérmes a magyar női váltó

Aranyérmet nyert a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású csapat a debreceni öttusa Európa-bajnokság női váltóversenyében.

A magyarok a vívás nagy részében eredményesen szerepeltek, ám a lengyelektől elszenvedett 7-2-es vereséggel a végére kiszorultak az első három közül, az úszásban – 3×100 méteren – aratott nagy különbségű győzelmükkel azonban két szám után az élre álltak.

A lovaglásba aztán megint becsúszott egy-két hiba, így a 3×2000 méteres, lövészetekkel megszakított futásnak a csehek mögött másodikként vágtak neki. Az első lövészet után azonban már megint az élen voltak, és bár mögöttük többször változott a helyzet, ők jó lövészetekkel magabiztosan őrizték pozíciójukat.

Előbb Kovács Sarolta dolgozta le a hátrányt, majd növelte az előnyt, aztán Gyenesei Leila futotta el az üldözőktől, végül Tóth Adrienn ismételte meg társai jó teljesítményét. A három magyar lány összesen hat lövősorozatában alig akadt rontott kísérlet.

Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta (MTI)

Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta (MTI)

A fiatal magyar csapat ugyanebben az összeállításban 2008-ban már világbajnok is volt váltóban, de akkor még külön rendezték a lövészetet és a futást.

A második helyen a németek, a harmadikon pedig a lengyelek végeztek a nyolc csapatot felvonultató versenyben.

Öttusa Európa-bajnokság, Debrecen
Női váltó:
1. Magyarország (Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta) 5366 pont (vívás: 34 győzelem/29 vereség/840 pont, úszás: 3:01.31 perc/1168 pont, lovaglás: 1074 pont, lövészet-futás: 23:49.31 perc/2284 pont)
2. Németország (Lena Schöneborn, Eva Trautmann, Annika Schleu) 5324
3. Lengyelország (Paulina Boenisz, Sylwia Czwojdzinska, Katarzyna Wojcik) 5300
Kedden, az Európa-bajnokság zárónapján a férfiak váltóversenyét rendezik. A magyar csapatban Marosi Ádám, Kasza Róbert és Németh Róbert szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik