Élet-Stílus

Talmácsi hatodik lett a Saschenringen

A Moto2-ben érdekelt Talmácsi Gábor vezetett a Német Nagydíjon, de végül a hatodik helyen zárta a versenyt.

Az ötödik rajtkockából startoló Talmácsi Gábor kiválóan kezdte a versenyt, hiszen elsőként jött ki az első kanyarból, a kör végén azonban már csapattársa, Andera Iannone vette át a vezetést. Talma közel két másodperces különbséggel követte az olasz, őt pedig a spanyol Toni Elias vette üldözőbe az olasz Simone Corsival együtt.

12 kör volt hátra a 19 körös versenyből, amikor Eliasék utolérték a magyar motorost, hamarosan meg is előzték mind a ketten, és kezdtek elszakadni tőle. Corsi azonban bukott, így Talmácsi a harmadik helyre került. Egyébként nem az olasz volt az egyetlen, aki közelebbről megismerkedett az aszfalttal. A rajt után öten is buktak, majd többek között spanyol Julian Simon és Alex Debon, valamint a svájci Thomas Lühti is elesett.

Elias 6 körrel a vége előtt aztán Iannonét is megelőzte, s innentől kezdve nem volt kérdéses az összetettben vezető pilóta győzelme. Talmácsi a hajrában fokozatosan lassult, így utolérte az üldözőboly, és három körrel a vége előtt az olasz Roberto Rolfo, a spanyol Fonsi Nieto és a cseh Karel Abraham is megelőzte. A gyengébb rajt ellenére Elias nyerte a versenyt Iannone és Rolfo előtt. A főszponzorát elveszítő Talma hatodik lett.

Marc Marquez, illetve Dani Pedrosa révén a 125-ös géposztályban és a MotoGP-ben is spanyol győzelem született. A királykategória versenyét félbe kellett szakítani egy nagy baleset, Aleix Espargaro, Álvaro Bautista és Randy de Puniet bukása miatt, amely során az egyik motor kigyulladt, De Puniet pedig a lábát törte. A hat héttel ezelőtt súlyos sérüléseket szenvedett olasz Valentino Rossi a negyedik helyen zárta a versenyt.

Német Nagydíj
Moto2:
1. Toni Elias (spanyol) 41.57,745
2. Andrea Iannone (olasz) 3,297 mp hátrány
3. Roberto Rolfo (olasz) 6.574 mp h.

6. Talmácsi Gábor 9,555 mp h.

125 kcm:
1. Marc Marquez (spanyol, Derbi) 41:28,274 p
2. Tomojosi Kojama (japán, Honda) 17,578 mp hátrány
3. Sandro Cortese (német, Derbi) 18,263 mp h.

MotoGP:
1. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 28:50.476
2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 3.355 mp hátrány
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 5.257 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik