Élet-Stílus

A MOL szakított Talmácsival

Öt év után megszűnt az együttműködés a Moto2-ben érdekelt Talmácsi Gábor és főszponzora, a MOL Nyrt. között.

A motoros menedzsmentjének MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a támogatói szerződés alapján a vállalatnak lehetősége nyílt hat futam után felbontani a kontraktust, s a cég élt ezzel az opcióval, mert Talmácsi „nem hozta az elvárt eredményeket”.

A megállapodás megszüntetése a versenyző csapatát, a Fimmco Speed Up Teamet is érinti, miután a MOL az istállót is támogatta. A csapatvezetés változatlanul bízik Talmácsiban, és bár elfogadta, értetlenül áll az olajipari vállalat döntése előtt.

„Sajnálom, hogy a főtámogatóm szezon közben így határozott, ugyanakkor nekem folytatnom kell a megkezdett munkát, amelynek a hátralévő tíz versenyen meg lesz az eredménye” – idézte a közlemény a Moto2-ben érdekelt Talmácsit, aki az olasz Simone Corsi mögött a második helyen zárta a Német GP első szabadedzését a Saschenringen.

A 125-ös kategóriában 2007-ben világbajnok, később a MotoGP-ben is megfordult magyar motoros hét futamot követően a 10. helyen áll a pontversenyben. Az eddigi hét versenyből mindössze egyet, a brit futamon nem fejezte be, Katarban és Spanyolország 9., Franciaországban 5., Olaszországban 7., Hollandiában 13., a Katalán GP-n 11. volt.

Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere elhamarkodottnak nevezte a MOL döntését, s elmondta, folytatják a versenyzést, a sikerek pedig meghozzák majd a szponzorokat is, akikre nagy szükség van, mert „a motorsportban nélkülük nem lehet fennmaradni.”

A Német Nagydíj első szabadedzésén visszatért a királykategória mezőnyébe a hat héttel ezelőtt súlyos sérüléseket szenvedett olasz Valentino Rossi, aki a hetedik legjobb időt motorozta, a leggyorsabb a spanyol Dani Predrosa volt. A 125-ös géposztályban három, egyaránt Debivel száguldó spanyol végzett az élen, az első helyen Marc Marquez zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik